Landenspecialiteit

Sinds 1963 hebben wij ons toegelegd op het transport van goederen naar en van Zwitserland. Wij mogen wel stellen dat wij inmiddels bijna 60 jaar een echte Zwitserland-specialist zijn.

Wij zijn op de hoogte van alle van belang zijnde wet- en regelgeving om uw goederen in Zwitserland af te leveren of op te halen, inclusief afhandeling van alle douaneformaliteiten.

Wij hebben door de jaren heen een uitgebreid netwerk in Zwitserland opgebouwd. Uw zending is bij ons dus in vertrouwde handen.

Van der Heijden internationaal transport - Diensten

Exceptioneel transport

Sinds 2010 kunnen wij uw goederen met een breedte tot 3 meter transporteren tussen Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Hoogtes mogelijk tot 3,40 meter en lengtes tot 16,5 meter. Totaalgewicht (GVW) tot 44 ton.

Zendingsgewichten zijn mogelijk tot 32 ton. Verder zijn de opleggers uitgerust met oprijplaten en kunnen ze tijdens belading worden verbreed tot 3,50 meter en verhoogd tot 4,20 meter. Voor hogere exceptionele afmetingen en gewichten kunnen wij ook een passende oplossing aanbieden.

Wij beschikken over permanente (breedte)vergunningen voor bovenvermelde landen.

Breedte transporten

Het transport van brede lading tot 3 meter, terwijl de goederen dan ook nog ‘onder zeil’ worden getransporteerd, is een echte specialiteit van Van der Heijden Internationale Transporten BV.

Wij beschikken over permanente breedtevergunningen voor Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Onze voertuigen zijn speciaal aangepast voor deze transporten en voldoen aan alle wettelijke eisen.

Vervoer gevaarlijke stoffen

Ook het transport van gevaarlijke stoffen is bij Van der Heijden Internationale Transporten BV in goede handen.

Al onze chauffeurs zijn ADR-gecertificeerd en de trucks zijn uitgerust met speciale veiligheidsvoorzieningen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook onze planners zijn ADR-gecertificeerd.

Geconditioneerde transporten

Voor het geconditioneerd transport uw goederen kunt u beschikken over moderne mega-koelopleggers met een binnenwerkse hoogte van 280 cm en een breedte van 250 cm met een laadvermogen van ca. 24.000 kg. De opleggers zijn geschikt voor double stock belading met een variabel instelbaar 2e laadniveau.

De opleggers zijn uitgerust met een printer en de temperatuur wordt continue geregistreerd.

Sprintservice

Wij bieden ook een sprintservice aan. Onze moderne VW-Crafter is uitgerust met een Vanloda rollerbaan en kan tot 4 europallets laden met een hoogte van 175 cm.

Het maximale laadvermogen is 1.580 kg. Via de zij- en achterdeur is een simpele, snelle en veilige heftrucklading mogelijk.

Klik hier voor een impressie

Op- en overslag

Van der Heijden Internationale Transporten BV beschikt over op- en overslagfaciliteiten in zowel Nederland als Zwitserland.

Wij regelen de afwikkeling van alle Zwitserse en Nederlandse douaneformaliteiten en verzorgen het transport van uw zending.

Goede op -en overslagvoorzieningen zijn een must. Van der Heijden Internationale Transporten BV heeft op- en overslagloodsen op diverse plaatsen in Zwitserland. Ook op de thuisbasis in Wahlwiller zijn hiervoor voorzieningen aanwezig waarbij lasten getild kunnen worden tot 3500 kg en hefhoogtes tot 450 cm.

Douaneformaliteiten

Het verzorgen van de douaneformaliteiten, als het om export of import gaat, is een vak apart. Omdat Zwitserland geen EU-land is, hebben we dagelijks te maken met het verrichten van grens- en douaneformaliteiten.

Wij verzorgen uw uitvoerdocumenten via een elektronisch uitklaringsysteem. Het inklaren in Zwitserland vindt plaats via vaste agenten die op nagenoeg iedere grensovergang uw goederen kunnen inklaren. Deze service bieden wij uiteraard ook aan als het importzendingen betreft.

Certificeringen 

Sinds 1991 is Van der Heijden Internationale Transporten BV ISO-gecertificeerd. Wij voldoen aan de eisen van de NEN-EN-ISO 9001:2015 en NEN-EN 12798:2007.
Dankzij een effectieve bedrijfsvoering worden transportopdrachten automatisch naar de boordcomputer van de truck verzonden en getarifeerd. Alle zendingsgegevens blijven meerdere jaren bewaard.
Lees meer…