Diensten

Een overzicht
Op- en overslag

Van der Heijden Internationale Transporten B.V. beschikt over goed uitgeruste op- en overslagfaciliteiten in zowel Nederland als Zwitserland.

Wij regelen de afwikkeling van alle Zwitserse en Nederlandse douaneformaliteiten en verzorgen het vervoer van al uw verpakte goederen, inclusief gevaarlijke stoffen.

Goede op -en overslagvoorzieningen zijn een must. Van der Heijden Internationale Transporten B.V. heeft op- en overslagloodsen op diverse plaatsen in Zwitserland. Ook op de thuisbasis in Wahlwiller zijn hiervoor voorzieningen aanwezig waarbij lasten getild kunnen worden tot 3500 kg.

Douaneformaliteiten

Het verzorgen van de douaneformaliteiten, als het om export of import gaat, is een vak apart. Omdat Zwitserland geen EU-land is, hebben we dagelijks te maken met het verrichten van grens- en douaneformaliteiten.

Wij verzorgen uw uitvoerdocumenten via een elektronisch uitklaringsysteem. Het inklaren in Zwitserland vindt plaats via vaste agenten die op nagenoeg iedere grensovergang uw goederen kunnen inklaren. Deze service bieden wij uiteraard ook aan als het importzendingen betreft.

Vervoer gevaarlijke stoffen

Ook het transport van gevaarlijke stoffen is bij Van der Heijden Internationale Transporten B.V. in goede handen.

Al onze chauffeurs zijn ADR-gecertificeerd en de trucks zijn uitgerust met speciale veiligheidsvoorzieningen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook onze planners zijn ADR-gecertificeerd.

Exceptioneel transport

Vanaf 2010 kunnen wij uw goederen met een breedte tot 3 meter transporteren tussen Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Hoogtes mogelijk tot 3,20 meter en lengtes tot 16,5 meter. Totaalgewicht (GVW) tot 44 ton.

Zendingsgewichten zijn mogelijk van 27 tot 32 ton. Verder zijn de opleggers uitgerust met oprijplaten en kunnen ze tijdens belading worden verbreed tot 3,50 meter. Voor hogere exceptionele afmetingen en gewichten kunnen wij ook een passende oplossing aanbieden.

Wij beschikken over permanente (breedte)vergunningen voor bovenvermelde landen.

Landenspecialiteit

Sinds 1963 hebben wij ons toegelegd op het vervoer van goederen naar en van Zwitserland. Wij mogen wel stellen dat wij inmiddels ruim 50 jaar een echte Zwitserland-specialist zijn.

Wij zijn op de hoogte van alle van belang zijnde wet- en regelgeving om uw goederen in Zwitserland af te leveren of op te halen, inclusief afhandeling van alle douaneformaliteiten.

Wij hebben door de jaren heen een uitgebreid netwerk in Zwitserland opgebouwd. Uw verpakte en zelfs onverpakte goederen zijn bij ons dus in vertrouwde handen!

Breedte transporten

Het transport van brede lading tot 3 meter, terwijl de goederen dan ook nog ‘onder zeil’ worden getransporteerd, is een echte specialiteit van Van der Heijden Internationale Transporten BV.

Wij beschikken over permanente breedtevergunningen voor Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Onze voertuigen zijn speciaal aangepast voor deze transporten en voldoen aan alle wettelijke eisen.

Geconditioneerde transporten

Voor het geconditioneerd transport uw goederen kunt u beschikken over moderne koelopleggers die over een binnenwerkse breedte van 250 cm en een laadvermogen van ca. 25.000 kg beschikken.

De temperatuur wordt continue geregistreerd en kan real-time door ons worden bewaakt. Met een klant-account is het zelfs mogelijk om uw trailers/goederen te volgen tijdens het transport.

Sprintservice

Vanaf april 2015 bieden wij ook een sprintservice aan.Onze moderne VW-Crafter is uitgerust met een Vanloda rollerbaan en we kunnen tot 4 europallets laden met een hoogte van 175 cm.

Het maximale laadvermogen is 1.580 kg. Via de achterdeur is een simpele, snelle en veilige heftrucklading mogelijk.

Klik hier voor een impressie